Home > Bilrep, Meka > Starta bilverkstad

Starta bilverkstad

October 24th, 2014

Älskar du att meka? Kanske dags att göra karriär inom det och öppna en verkstad. 

Vänta, så enkelt är det så klart inte. Allting tar tid och det finns många regelverk som man måste följa för att öppna en verkstad.

Först krävs det de vanliga sakerna som alla butiker behöver. Det behövs en ett kontor där du kan sköta fakturering och pappersarbete. Håll detta organiserat redan från början så kommer det inte att bli överväldigande senare när kunderna ramlar in.

Sedan måste man prata med miljö- och hälsoskyddsnämnden så man får veta hur man ska göra sig av med farligt avfall.l En bilverkstad kommer att räknas som en miljöfarlig verksamhet och därför måste man vara försiktig med hur man samlar upp oljor och hur man gör sig av med dem. Man ska exempelvis ha en cistern för spilloljan och den måste tömmas regelbundet.

Det är till och med lite besvärligare att städa. Dammsugning och sopning borde göras ofta för att hålla luften ren från ohälsosamma partiklar. Men ska man våttorka måste man sedimentera vattnet innan man häller ut det i avloppet. Man måste alltså rena smutsvattnet innan man kastar det.

Sedan måste man se hur det ser ut i samhället. Finns det tillräckligt med människor för att en verkstad ska överleva där du håller till? Finns det stor konkurrens som kan vara svår att klå? Konkurrens är så klart svårt att undkomma men frågan är om du kan göra någon speciell marknadsföring som får din verkstad att stå ut. Har du bäst priser? Är du snabbast? Är du kanske den enda i stan som kan erbjuda hyrbilar när folk lämnar in sin bil?

Förutom detta finns det ett dussintals andra saker att tänka på, men nu har du i alla fall en liten insikt om vilket jobb du måste lägga ned för att öppna din egen verkstad.

Categories: Bilrep, Meka Tags: