Home > Bilrep > Du behöver inte en ny bil

Du behöver inte en ny bil

May 24th, 2014

Har du länge funderat på att köpa en ny bil? Har du bestämt dig att åka till bilhandlaren för att se vad som finns inne? Då rekommenderas du att tänka om en extra gång innan du åker dit.

Precis som med mycket annat vill många människor ha det allra senaste och modernaste. Kanske beror det på att de gillar känslan av att äga en ny pryl, eller så vill de helt enkelt visa upp för grannen att det går bra på jobbet. Det är faktiskt väldigt synd och olyckligt att folk tänker på det sättet och väljer att köpa en ny bil vid första bästa tillfälle. I de flesta fall är det faktiskt smartare och betydligt mer prisvärt att köpa en begagnad bil eller att rusta upp och fixa den bil som du hade tidigare.

Bilar till salu

Om du hittar en begagnad bil som du tycker om, men som har lite skador ska du inte instinktivt rygga tillbaka. Ett par skador går enkelt att reparera på egen hand så länge man har en pålitlig leverantör av de tillbehör man behöver. Hos till exempel Mekonline hittar du alla tillbehör du kan tänkas behöva för att reparera din bil. Allt du behöver är två händer och en handbok till bilen. Då ska det inte vara några större problem att sätta dit delarna på egen hand. Det sparar dig mycket pengar och är dessutom väldigt roligt!

Saker du kan fixa själv:

 

  • Byta tändstift
  • Byta oljor
  • Byta filter
  • Byta kamrem – kan vara lite knepigare men det går!
  • Fixa lampor 
  • Repor – finns många bra produkter för att måla över smårepor
  • Lack – det går att lacka själv men kräver stadig hand och träning
  • Byta batteri – läs noggrant hur man gör så du inte får el i dig!
  • Interiör – klädsel och märken i instrumentbrädan kan man ta hand om själv
  • Byta däck – väldigt viktig del för en säker och pålitlig bil

Priset – en avgörande faktor

Undersökningar har visat att priset är den avgörande faktorn vid köp av en ny bil. Det beror på att priset på en bil sjunker oerhört kraftigt i pris under sina första fem levnadsår, och de pengarna som man sparar genom att köpa en modell som är fem år äldre investeras så att de vid nästa bilköp kan spenderas på en ännu finare modell.

Tänk helt enkelt till en extra gång innan du åker till bilhandlaren och fundera över om du verkligen kommer att bli lyckligare av att köpa en splitterny bil som kommer att sjunka i värde kraftigt de närmaste åren, eller om du istället kan reparera din gamla bil, eller köpa en begagnad för en bråkdel av priset för en ny.

Categories: Bilrep Tags: